top of page
  • Writer's picturedmkfinland

Koulut alkavat ja iho kukkii - eroon aknesta

Teini-ikä ei ole aina helppoa aikaa. Se on täynnä muutoksia, hormooneja, stressiä, draamaa ja joskus myös taistelua oikuttelevan ihon kanssa. Me DMK:lla haluamme luoda tervettä itsevarmuutta kauniin ja onnellisen ihon kautta myös teineille. Olemme koonneet yhteen suosituksia, vinkkejä ja kikkoja, joiden avulla teinin iho voi hyvin murrosiän myllerryksien keskellä.


Faktoja aknesta ja sen hoidosta

Jopa 80 % teini-ikäisistä taistelee erilaisten akneoireiden kanssa ja kolme kymmenestä kärsii vakavasta aknesta. Aknen syntyyn on useita tekijöitä. Näitä ovat mm. testosteronin määrän lisääntyminen (jonka vuoksi pojilla akne voi olla vaikeampiasteinen), bakteerit, geenit, stressi ja vääränlaiset iho- ja hiustuotteet. Murrosikään liittyvät hormonaaliset vaihtelut, sekä andorgeenien lisääntyminen voivat saada aikaan talin liiallista muodostumista. Tämä taas lisää aknen syntyä. Oikea ja ihon tilan huomioiva hoitaminen on tärkeää jo nuorena. Ihon hoitoon tulisi kiinnittää huomiota viimeistään silloin, kun ensimmäiset aknen oireet ilmaantuvat. Helppo ihonhoitorutiini sekä terveelliset elintavat pitävät teinin ihon hyvänä ja hehkuvana. Tämä vaikuttaa myös huomattavasti itsentuntoon ja itsevarmuuteen.1. Hoida tilanteen mukaan

Heitä saippuat roskiin! Ihon hellävarainen puhdistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Markettien hyllyiltä saatavat puhdistusaineet sisältävät usein ainesosia, jotka ovat liian voimakkaita ja raastavat ihoa tuhoamalla sen luontaista suojaa. Tämä johtaa usein yhä kiihtyneempään talituotantoon ja akneoireisiin. Jos teinin iho on rasvaisuuteen taipuvainen DMK:n DEEP PORE CLEANSER on oikea valinta puhdistukseen. Se on hellävarainen ja tasapainottaa ihoa, poistaa epäpuhtauksia ja pitää ihohuokoset puhtaina sekä soveltuu myös loistavasti meikin puhdistukseen. Kuivuuteen taipuvaiselle tai reaktiiviselle iholle MILK CLEANSER on fantastinen, sillä se poistaa epäpuhtaudet samalla hoitaen ihoa hellästi. Puhdistuksen jälkeen iholle levitetään öljyttömät, ihoa kosteuttavat tuotteet. Toimiva starttipaketti sis. esim. seuraavat tuotteet: DEEP PORE CLEANSER, ACU KLEAR, HERB & MINERAL, & ACU MOIST. ACU MASQUE on erinomainen ja olennainen lisäapu taistelussa aknea vastaan. Tarkemmat ihonhoito- ja kotihoitotuotesuositukset saat DMK-ihoterapeutiltasi.

2. Näpit irti!


Kädet ovat täynnä bakteereita, viruksia ja allargeeneja, jotka kosketuksesta siirtyvät kasvojen iholle. Jatkuva kasvojen koskettelu voi pahentaa aknea sekä dermatiittia ja viruksia, kuten herpestä. Näppylöitä ei myöskään saisi puristella. Se saattaa johtaa jopa pysyviin arpiin ja tulehduksiin. Se myös pahentaa kokonaistilannetta- erityisesti silloin, kun kyseessä on nodulaarinen tai kystinen akne. Puristelu työntää epäpuhtaudet syvemmälle ihoon, mikä aiheuttaa lisää turvotusta ja punoitusta.

Erinomaisia keinoja epäpuhtauksien häätämiseen ovat mm. ACU KLEAR:n levittäminen niiden päälle tai jättämällä ACU MASQUE vaikuttamaan paikallisesti yön ajaksi.


3. "Make up madness"


Teini-iässä aloitetaan yleensä ensimmäiset meikkikokeilut. On tärkeä olla tietoinen siitä, mitä ainesosia meikit sisältävät ja kuinka valmistella iho meikkiä varten. Nuoren iholle on hyvä valita öljyttömiä, ei-komedogeenisia meikkejä, hyvä peitetuote epäpuhtauksiin ja laadukas meikinpohjustustuote, joka tekee ihosta tasaisemman. On ensiarvoisen tärkeää puhdistaa iho ennen meikkaamista aamuisin sekä illalla ennen nukkumaan menoa. Ei ole mitään pahempaa, kuin herätä aamulla uusien finnien kera, jotka on peitelty edellisen päivän meikillä. 4. Parasta parranajoa Parranajo ja ihokarvojen sheivaus voivat aiheuttaa ärsytystä. On hyvä olla selvillä eri partaterien eroista ja valita juuri omalle iholleen sopiva terä. Sähköiset partakoneet ovat hellävaraisempia, sillä ne eivät mene niin lähelle ihoa, mutta ne eivät ole paras ratkaisu, jos parta joudutaan ajamaan usein tai jos ihokarvat ovat tummia. Partahöylä tekee tarkkaa ja huolellista jälkeä ja se tulee valita ihon ilan mukaan, jotta iho ei ärsyynny. (Esim. Skinguard höylä). Hyvä vinkki on ajaa parta suihkun jälkeen, kun iho on pehmeämpi lämpimän veden jäljiltä. Myös partavaahdon käyttäminen on suositeltavaa. DMK DEEP PORE CLEANSER on loistava valinta tähän tarkoitukseen, sillä veden kanssa siitä muodostuu parranajoon optimaalisesti soveltuva vaahto ja se ehkäisee samalla aknen syntymistä.

5. Terveelliset elintavat Ihon pitäminen terveenä sisältää muutakin, kuin hyvät ihonhoitorutiinit. Syömällä terveellisesti sekä opettelemalla keinoja hallita stressiä, voidaan vaikuttaa merkittävästi ihon hyvinvointiin ja sen optimaaliseen toimintaan. Myös petivaatteet kannattaa vaihtaa usein. Jotta nuorelle löydetään juuri hänen iholleen sopivat hoitotuotteet, on syytä ottaa yhteyttä DMK-ihoterapeuttiin. He ovat valmiita auttamaan. Jokaisen nuoren iholle löytyy varmasti täydellinen ihonhoitorutiini, joka pitää sekä hänen ihonsa hyvinvoivana että itsetunnon korkeana.271 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page