top of page
  • Writer's picturedmkfinland

Ihonhoito on miesten etuoikeus

Myös miehet haluavat, että heidän ihonsa näyttää ja tuntuu hyvältä sekä terveeltä. Miesten iho voi yhtä lailla kärsiä herkistymisestä, kuivuudesta ja aknesta eikä meistä kukaan voi välttyä iän tuomilta ihomuutoksilta. Miesten iho on pääsääntöisesti naisten ihoa rasvaisempi, rakenteeltaan paksumpi ja pH arvoltaan happamampi. Miesten ja naisten ihon rakenteelliset erot johtuvat muutamasta avainasemassa olevasta fysiologisesta tekijästä, johon vaikuttavat erilaiset hormonitasot.Hormonien vaikutus


Mieshormonina tunnettu testosteroni määrittelee maskuliiniset piirteet ihossa ja antaa sille erilaisen rakenteen verrattuna naisen ihoon. Testosteroni säätelee hormonireseptoreita, jotka vaikuttavat talin ja hien eritykseen sekä karvan kasvuun. Se myös pitää yllä kollageeni- ja elastiinitasoja ja hidastaa ikääntymismuutoksia. Testosteronin ansiosta miehet yleensä näyttävät saman ikäisinä naisia nuoremmilta.


Naishormoni estrogeeni sen sijaan voi häiritä kollageenin tuotantoa erityisesti menopaussin aikana. Tämä saa aikaan ihon veltostumisen ja juonteiden ilmaantumisen. Naisten iho vanhenee suhteessa 15 vuotta aikaisemmin kuin miehillä.


Ihon rakenne ja paksuus

Miesten iho on 20-25 % paksumpi kuin naisilla. Tämän ansiosta se kestää paremmin ympäristöstä tulevia haittatekijöitä ja rasitusta. Miesten ihossa oleva suurempi kosteuspitoisuus myös ehkäisee kuivaa ja väsähtänyttä ulkonäköä, mikä ihoon ilmaantuu iän myötä.


Ihon rakenne on myös erilainen. Se on karkeampi ja kestävämpi paksumman sarveiskerroksen ansiosta. Sarveiskerroksen ominaisuudet vaikuttavat kasvojen juonteisiin, joita ikä tuo tullessaan. Vaikka ikääntymismuutokset ilmaantuvat miehille myöhemmin, heidän ihonsa on alttiimpi syvemmille juonteille ja rypyille. Sukupuolten välinen ero ikääntymismuutosten suhteen tasapainottuu n. 60 vuoden paikkeilla.
Kollageenin tuotannon tukemisesta on hyötyä kaikille ihoille. A-vitamiini boostaa kollagee-

nin tuotantoa ja aurinkosuoja taas pitää juuri muodostuneen kollageenin suojattuna auringon vaikutuksilta. On kiinnostavaa, että miesten iho näyttää olevan alttiimpi UVA- ja UVB-säteiden vaikutuksille, joten aurinkosuojan kanssa on oltava tarkkana. DMK Sunscreen antaa laajakirjoisen suojan ikääntymismuutoksia, hyperpigmentoitumista ja aurinkokeratoosia vastaan. Voide on kevyt ja emulsiomainen, joten se ei rasvoita ihoa tai tuki huokosia ja jättää iholle raikkaan tunteen.


Talin tuotanto


Tali antaa iholle joustavan ja vedenkestävän suojan. Sen ansiosta iho myös näyttää kimmoisalta. Miesten iho erittää talia kaksin verroin verrattuna naisten ihoon, eli on näin ollen myös rasvaisempi. Tämän vuoksi epäpuhtaudet, näppylät, akne ja tukkeutuneet huokoset ovat tavanomaisempi ongelma. Miehillä talintuotanto säilyy samanlaisena lähes koko elämän. Heillä ihohuokoset ovat usein myös suuremmat ja sen vuoksi talin tuotanto saattaa olla voimakkaampaa.

Talin liikatuotanto yhdistettynä miesten runsaampaan karvoitukseen voi muodostua ikäväksi yhdistelmäksi. Karvatupet tukkeutuvat todennäköisemmin kuolleesta solumateriaalista, epäpuhtauksista ja sisäänkasvaneista karvoista ja aiheuttavat aknelle tyypillisiä bakteereita. Tämä johtaa epäpuhtauksien, komedojen, musta- sekä valkopäiden muodostumiseen. Tämän vuoksi lähes 80 % nuorista pojista kärsii jonkin asteisista akneoireista.


DMK:lla on loistavia aseita niin lievää, kuin vaikeaakin aknea vastaan. Tuotteista löytyy kaikki tarvittava puhdistuksesta yksittäisten näppylöiden nujertamiseen. Tuotteiden ainesosat tuhoavat aknea aiheuttavia bakteereita, ehkäisevät tulehdusta ja lisäävät välttämättömien rasvahappojen määrää, jotta iho saadaan kyllästettyä kosteudella. Talista saadaan myös koostumukseltaan juoksevampaa, jolloin se virtaa vapaasti ihon pintaan.

Parranajon vaikutukset


Parran ajaminen voi johtaa ihon ärtymiseen ja herkistymiseen. Se voi aiheuttaa haavaumia, nirhaumia, kuivuutta, punoitusta ja sisään kasvaneita karvoja. Joskus iho ylireagoi myös voimakkaasti parranajon jälkeen levitettäviin tuotteisiin. Tehokas sheivaus poistaa ihon päälimmäistä kerrosta, joten kaikki ajellulle alueelle levitettävät tuotteet imeytyvät ihoon tehokkaammin ja näin myös vaikutukset tuntuvat voimakkaammin.

Jopa 40 % miehistä kärsii parranajoon liittyvistä ongelmista ja erityisesti nuori sekä vaalea iho on tälle alttiimpi. Ja jos huomioidaan, että mies ajele partaa keskimäärin 16 000 kertaa elämänsä aikana, voidaan puhua laajasta vaivasta. Juuri sheivatulle alueelle on erityisen tärkeä levittää aurinkosuoja, koska iho on puolustuskyvyttömämpi auringon säteitä vastaan.


Ihosta huolehtiminen


Arviolta noin 30 % naisille suunnatusta vähittäiskosmetiikasta on miesten käytössä. On kuitenkin selvää, että miehet hyötyvät ihonhoitotuotteista ja hoidoista, jotka on huomioitu juuri heidän ihojensa erityistarpeita ajatellen. Koska DMK-entsyymiterapia on hoito, joka todella tuntuu, miehet vaikuttuvat siitä heti.
DMK-ihoterapeutti osaa arvioida jokaisen iholle soveltuvat hoidot ja tuotteet. Hoidetaanpa DMK-konseptilla millaista ihoa tahansa, tähtäimessä on aina ihon hyvinvoinnin parantaminen pitkällä tähtäimellä. Emme tyydy pikaratkaisuihin vaan luotamme nelivaiheiseen konseptiimme: REMOVE, REBUILD, PROTECT & MAINTAIN.

Tämä konsepti vahvistaa ihon hyvinvointia ja optimoi sen toimintoja. Se takaa tuloksia ja terveyttä iholle läpi elämän.


130 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page